ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ,Αθηναϊκό τετράδραχμο , 450 π.Χ

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ,Αθηναϊκό τετράδραχμο , 450 π.Χ
Η στάθμη της θάλασσας δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μένει περισσότερο αμετάβλητη από ότι η ισορροπία της αξίας στην κοινωνία, εξαιτίας της προσφοράς και της ζήτησης : τα τεχνάσματα ή οι νομοθετικές ρυθμίσεις τιμωρούνται με αντιδράσεις, κορεσμό της αγοράς και χρεοκοπίες. R.W.Emerson (1860)

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ


   Στις 11/11/2013 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της ομάδας  project «εικονική επιχείρηση» στην σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την διαδικασία παραγωγής σοκολάτας  ξεκινώντας από την πρώτη ύλη (βάλανοι κακάο) μέχρι και το τελικό προϊόν (σοκολάτα). Στη συνέχεια ακολούθησε μια ομιλία από τον διευθυντή marketing  όπου μας παρουσίασε τόσο την οργάνωση & λειτουργία της επιχείρησης  όσο και τα ποικίλα προϊόντα σοκολάτας που παράγει και προωθεί  η επιχείρηση στην αγορά
   Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση μέσα από την οποία οι μαθητές  έθεσαν διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την παραγωγή σοκολάτας αλλά και για τις πιθανές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν κατά την λειτουργία μιας εικονικής επιχείρησης.

Επιβλέπων Καθηγητής : Θεοφίλου Ανδρέας (Οικονομολόγος)


Συνοδός Καθηγητής : Βασιλειάδης Μηνάς (Γυμναστής)