ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ,Αθηναϊκό τετράδραχμο , 450 π.Χ

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ,Αθηναϊκό τετράδραχμο , 450 π.Χ
Η στάθμη της θάλασσας δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μένει περισσότερο αμετάβλητη από ότι η ισορροπία της αξίας στην κοινωνία, εξαιτίας της προσφοράς και της ζήτησης : τα τεχνάσματα ή οι νομοθετικές ρυθμίσεις τιμωρούνται με αντιδράσεις, κορεσμό της αγοράς και χρεοκοπίες. R.W.Emerson (1860)


Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

 

  Στις 27/03/2013 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του Γενικού Λυκείου Ραφήνας στα γραφεία της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Αθήνα) . Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των ερευνητικών εργασιών με θέματα: Γνωρίζοντας τους πολίτες της Ευρώπης της Α΄Λυκείου και Μετανάστευση των Ελλήνων , παρελθόν, παρόν και μέλλον της Β’Λυκείου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την ιστορία και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερα αναπτύχθηκε η λειτουργία και η σημασία του   Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως το βασικό όργανο που προωθεί το κοινό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση όπου οι μαθητές έθεσαν τα ερωτήματα αλλά και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των Ευρωπαίων πολιτών , την ελευθερία μετακίνησης και εργασίας αλλά και για την παρούσα οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Υπεύθυνος καθηγητής :  Θεοφίλου Ανδρέας , Οικονομολόγος.